BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Lazanija

Patiekalas išbandytas 2007-01-22. Atima daug laiko, bet tikrai verta retkarčiais pažaisti dėl tokio skonio. ypač maloniai nustebino Bechamel padažo skonis ir muskatas, kurio lig tol niekada nenaudojau.


4 asmenims:


Pusė pakelio lazanijos lakštų (250 g.),
200 g Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g faršo (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos),
200 g pievagrybių,
0,5 stiklinės balto vyno,
0,5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų padažo
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui: 50 g sviesto,
50 g miltų,
900 ml pieno (arba 250 gr. grietinėlės + 650 gr. vandens),
malto muskato.


Gaminamas Bolonese padažas:
gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas.
Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama.
Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo.
Viskas sumaišoma su mėsa, pabarstoma baziliku, pipirais, druska ir kepama neuždengus keptuvės apie 30-45 minutes, kol padažas taps tirštas.


Gminamas Bechamel padažas:
keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada nuolat maišant pilamas pienas (arba grietinėlė, skiesta vandeniu).
Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas.


Lazanijos lakštai paverdami apie 2 min. vandenyje, ištraukti dedami po vieną ant lėkščių (kad nesuliptų).
Aliejumi arba sviestu ištepamas kepimo indas. Dedamas sluoksnis lazanijos lakštų, ant jų tepamas Bechamel, o po to Bolonese padažas, ant viršaus pabarstoma tarkuotu sūriu.
Taip vienas po kito sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu.
Viršuje uždedama sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Rodyk draugams

Komentarai (21)

  1. 666mistika666:

    dievinu lazanijas…

  2. dovilike:

    nerealus patiekalas as ji dievinu

  3. Roberta:

    pameginau ir likau labai patenkinta…aisku ne tik as! Ir mano seima ir draugai pirstus apsilaize! O muskatas priduoda tikrai malonaus skonio… Tik perspeju, kad bechamel padazo nereiketop padaryti per tirsto… veliau jis ima stingti ir susoka.. SKANAUS! :)

  4. Anonymous:

    Katik pasigaminom. galiu pasakyti kad pinigai , knisismasis tikrai nevertas skonio. Valgyti galima bet visiskai nieko ypatingo. Reiketu pagal koki kita recepta pabandyti,,

  5. Lazanijos megeja:

    Dėkui už puikų receptą, nes internete radau daug variacijų, šis man buvo priimtiniausias, tik iš kitų variantų pasiskolinau sultinio idėją (vietoj vyno, nes neturėjau tuo metu). Taip pat apsiėjau be pievagrybių ir sūris buvo rokiškio… ir pieno tik puodelis, o visa kita vanduo. Labai bijojau bešamelio, nes mėsa - pienas, buvo daug įtarimų :) manyčiau, galima sviesto kiekį kiek sumažinti, nes labai jau per barzdą varvėjo. Svečiai labai skaniai laižėsi (nors kavinėse lazanijos niekad neužsisakytų - nemėgėjai), sakė super (o gal dėl to kad labai alkani buvo :)). bet mano nuomone išėjo puikiai! Ačiū

  6. Anonymous:

    tikrai lbai skanu.. patariu visiems pasigaminti kas dar nera lazanijos ragave.. tik va vietoj pievagrybiu galima deti jo padaza iseis pigiau ir maziau vargo o skonis toks pat..

  7. Anonymous:

    Dariau siandien, isejo super. Aciu uz recepta

  8. lazaniju vertintojas:

    Buvo labai skanu ir kitiems pasakysiu apie sita recepta

  9. iverslo:

    Ar gražu vogti (tikrai vogti, nes imat svetimus receptus pažodžiui) ?

  10. nadia:

    As siulyciau i bolonezo padaza vietoj visokiu prieskoniu ideti sasnta maria Taco prieskoniu misini, o kas megsta astriau- dar ir cili pipirus. Taco prieskoniu misini beja ne visur rasit, bet tikrai yra Iki. Skanaus:)

  11. Anonymous:

    neragavau bet tuoj paragausiu:)

  12. Anonymous:

    nu nera zodziu pasaka,katik pasidariau,ant koju beveik nepastoviu bet del sito patiekalo buvo tikrai verta,beto vietoj balto vyno pyliau raudona nes neturejau tas ir tiko puikiausiai,beto labai aciu kas raset komentarus tikrai paskatino si patiekala pasidaryti,aciuuuuuuuuu………..

  13. mildainis:

    i Bechamel'i vietoj sviesto siulyciau pilt alieju - bus liesiau, bet skaniau :))p

  14. svarste:

    Labai skanu.Vaikai tik ir laukia kada vel pakvips namine lazanija.Aciu uz gardu patiekala!

  15. Anonimas:

    LAZANIJOS VALDO PASAULI, ar zinojote kad eifelio boksta pastate po to kai vienas zmogus susapnavo gelezine lazanija ? :D

  16. Anonimas:

    pirma karta dariau,bet patyko labai….. ir viskas gavosi… baisu buvo,kai daug kas sake,kad kieti lakstai gaudovosi.. man viskas ideliai… mmmm..kaip skanu buvo,vyras ir i darba pietum isidejo…

  17. tomas:

    nu jo super viskas gavosi aukstam ligy.tik vina piliau raudona.

  18. skonis tiesiog pasakiskas mano vaika pasiziurejes garfildas 2 uzsimane lazanijos as suradau si recepta ir pabandziau padariti viskas isejo puikiai buvo neapsakomas skonis dar tokio skanaus patiekalo nesu gyvenime valgiusi tikrai pabandikite del tokio skonio tai nugriuti nuo kedes galima neapsakoma…

  19. Kamila:

    Na dariau siand ir as lazanija,tai jau kepa 15min,paziurejau tai man truputi nugriuvusi ji gavosi :( gal per daug sluoksiu padariau,pirmas blynas bus prisviles bet ar skanus dar bus matyti ;)

  20. Giedrius:

    Pirmi mano įspužiai buvo tokie:
    -Kam čia del šito patiekalo tike vargt, jei galima ką nors paprasčiau pasigamint…

    Bet nuo to laiko kai pirmą kartą paragavau, neapsakomas skonis.
    Vėliau išbandžiau ir kitus receptus, bet šitas tiesiog puikus !

    Rekomenduoju 101%, tikrai patiks ;).

  21. This site appears to get a large ammount of visitors. How do you promote it? It gives a nice individual spin on things. I guess having something authentic or substantial to post about is the most important thing.

Rašyti komentarą